Goedkoopste vakantielanden in Europa

We krijgen vaak de vraag wat nou de goedkoopste vakantielanden zijn. In dit artikel hopen we je meer informatie te geven hierover. Op vakantie gaan kost vaak veel geld. Iedereen is natuurlijk op zoek om zo goedkoop mogelijk op reis te gaan. Azië is al enige tijd in trek bij toeristen door de mooie omgevingen en toch enigszins lage prijzen. Azië zijn echter wel landen die erg ver weg liggen. Dit kan gevolgen hebben zoals een duur vliegticket.

Wij hebben een alternatief gevonden zodat je goedkoop kan reizen en dat ook nog eens in Europa! Het reizen in Europa is vaak erg goedkoop en er zijn veel landen die niet al te duur zijn. Landen in Europa waarvan je het misschien niet verwacht beschikken over de meest mooie culturele bezienswaardigheden! Wij hebben voor je uitgezocht wat de goedkoopste vakantielanden in Europa zijn.

Bulgarije

Bulgarije is een vakantieland dat zich bevindt vlak boven Griekenland en grenst aan de Zwarte Zee. Onder jongeren is Sunny Beach in het land erg populair. Het wordt vaak uitgekozen als een goedkoper alternatief van de duurdere jongerenbestemmingen doordat prijzen aanzienlijk lager zijn in het land.

Mocht je in plaats van een zuipvakantie meer op zoek zijn naar een culturele trip zit je ook goed in dit land. Bulgarije heeft namelijk enkele historische monumenten en nationale parken die geplaatst zijn op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Voor een zachte prijs kan je hier heerlijk op vakantie.

Historische monumenten

Tsjechië

Ook Tsjechië is een land dat relatief goedkoop is voor de mooie bezienswaardigheden die hier te vinden zijn. Het land ligt naast Duitsland en is vanuit Nederland gezien relatief snel te bereiken. Tsjechië heeft 12 locaties die geplaatst zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Praag is de hoofdstad van het land en wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. De stad wordt ook wel: ‘De gouden stad’ genoemd. Niet geheel onbelangrijk wordt door veel mensen Praag ook gezien als de bierhoofdstad van Europa. In het centrum zijn verschillende leuke kroegjes waar je voor weinig geld heerlijk een biertje kan drinken.

Bier hoofdstad van Europa

Roemenië

Dit land is net als Bulgarije ook gelegen aan de Zwarte Zee en bevindt zich in het Zuidoostelijke deel van Europa. Het land is rijk aan historie en staat bekend om de verschillende kastelen. Daaraan gekoppeld is het bekende verhaal van Vlad Dracula. Zeker de moeite waard om te bezichtigen! De prijzen die je betaald voor een vakantie  naar dit land zijn erg laag.

Kastelen in Roemenië

Extra tip voor goedkope vakanties

Naast het zoeken naar goedkoopste vakantielanden is nog een andere manier om geld te besparen. Reizen naar toeristische gebieden is gekoppeld aan de vakantieperioden van scholen. Toeristische gebieden kennen daarom ook wel zogenaamde ‘hoogseizoenen’ en ‘laagseizoenen’. Mocht je niet door kinderen gebonden zijn aan het op vakantie gaan in de hoogseizoen perioden, dan is het aan te raden om buiten deze perioden op vakantie te gaan. Vaak zijn de prijzen dan minimaal gehalveerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *